BORAINK

TERROIR ÉS PRECIZITÁS

kreinbacher olaszrizling
  • A szőlőt egészfürtösen préseltük, majd 100 %-ban tartályban erjedt és érlelődött. Finoman visszafogott illatában mandula és fehérvirágok, ízében a citrusok és fehérhúsú gyümölcsök mellett a Somlóra jellemző sós-minerális jegyek is megjelennek. Selymes, jó egyensúlyú bor vibráló savakkal. Utóíze egész hosszan kitart.

    Szüret időpontja: 2022. szeptember 21.

    Palackozás ideje: 2023. április 12.

    Cukortartalom: 0,8 g/l

    Alkoholtartalom: 13%

    Titrálható savtartalom: 5,3 g/l

kreinbacher juhfark
  • A Somló jellegzetes szőlőfajtáját, a juhfarkot a hegy vulkanikus kőzetekben gazdag teraszairól szüreteltük. A fürtöket válogatva, egészfürtösen préseltük, majd a mustot nagyobb részben acéltartályban, részben többször használt, 500 literes hordókban erjesztettük és nyolc hónapon át érleltük.

    Illatában fehérhúsú gyümölcsök és a Somlóra jellemző ásványosság a legmarkánsabb. Lendületes és arányos szerkezetű bor. Jó savak és egészen hosszú utóíz jellemzi.

    Szüret időpontja: 2022. szeptember

    Palackozás ideje: 2023. július 20.

    Cukortartalom: 0,8 g/l

    Alkoholtartalom: 12,5%

    Titrálható savtartalom: 4,7 g/l

EGYEDISÉG

A Nagy-Somlói borvidék különleges adottságú termőterület, mely jellegzetesen ásványos karakterű, lassan fejlődő és hosszan eltartható borairól ismert. Célunk megmutatni a nagyvilágnak Somló egyedi arcát, ugyanakkor a mai fogyasztó számára érthetővé téve ezt az örökséget, modern borokat készíteni. 

kreinbacher nagy-somlói
  • A Somlóra jellemző fajtákat, az olaszrizlinget (64%) és hárslevelűt (31%) leheletnyi tramini (5%) egészíti ki. Friss és harmonikus házasítás. A szőlőt többségében egészfürtösen préseltük, majd a bort nagyrészt tartályban, kisebb részben hordóban érleltük. Citrusok, körte és ásványos karakter jellemzi. Ízében szőlőmust és hársméz egészíti ki.

    Szüret időpontja: 2022. augusztus-október

    Palackozás ideje: 2023. június 15.

    Cukortartalom: 2 g/l

    Alkoholtartalom: 12,5%

    Titrálható savtartalom: 4,9 g/l

kreinbacher tramini
  • Nagyobbrészt acéltartályban, kisebb részben akácfa hordókban erjedt és érlelődött. Friss must és szőlő illatával nyit, kiegészítve hűvös, virágos jegyekkel. Ízben a citrusok és könnyed gyümölcsösség mellett némi méz és a Somló dűlőire jellemző mineralitás is felismerhető.

    Szüret időpontja: 2022. augusztus 31.

    Palackozás ideje: 2023. március 21.

    Cukortartalom: 5,4 g/l

    Alkoholtartalom: 13%

    Titrálható savtartalom: 5,7 g/l

kreinbacher furmint

SELECTION

  • A válogatott, organikus dűlőinkről érkező furmintot nagyrészt bogyózva, rövid áztatás után spontán erjesztéssel, majd magyar és francia hordókban 10 hónapig tartó érleléssel készítettük el.

    Megnyerő, intenzív illatában fehérvirágok és a fajtára jellemző birs, körte aromák. Kifejezetten elegáns és részletgazdag bor. Élénk gyümölcsökkel teli, finom somlói mineralitással a háttérben.

    Szüret időpontja: 2020. október 1.

    Palackozás ideje: 2021. augusztus 18.

    Cukortartalom: 0,9 g/l

    Alkoholtartalom: 13,5%

    Titrálható savtartalom: 6 g/l

kreinbacher olaszrizling selection
  • Válogatott fürtökből, organikusan művelt dűlőkről szüretelt szőlőből készült, a fajta és Somló összhangját mutatja meg. Nagyrészt bogyózott termésből, rövid áztatás után spontán erjedt, 9 hónapig tölgyhordóban érlelődött.

    Telt illatában fehérvirágok, mandula és gyümölcsök. A közepesnél testesebb bor élénk savakkal, jó aroma intenzitással. Utóízét a fajtára jellemző mandulás kesernye teszi összetéveszthetetlenné.

    Szüret időpontja: 2020. szeptember 22-október 5.

    Palackozás ideje: 2021. augusztus 18.

    Cukortartalom: 0,9 g/l

    Alkoholtartalom: 13,5%

    Titrálható savtartalom: 5,5 g/l

ORGANIKUS MŰVELÉS

A lehető legkisebb környezeti terhelés érdekében valamennyi saját területünkön átálltunk az ökológiai szőlőművelésre. A növényvédelem terén csak réz és kén alapú szereket használunk, törekszünk a pontos kijuttatásra és ennek köszönhetően a minél kevesebb permetezési fordulóra. A megfelelő metszési mód kiválasztása és a fokozott zöldmunkák mellett hiszünk a talajmunkák fontosságában is. Tápanyagutánpótlásban műtrágyát nem, kizárólag szerves anyagokat használunk. 

kreinbacher öreg tőkék bora
  • Idős ültetvényekről szüreteltük, organikusan művelt területekről. Az olaszrizling (49%), furmint (29%) és hárslevelű (22%) bogyózás és rövid héjon áztatás után spontán erjedt, majd 14 hónapig érlelődött magyar és francia hordókban.

    Finoman összetett illatában birs, körte és déli gyümölcsök, mellette hársméz. Ízében sósság egészíti ki az intenzív aromákat. Harmonikus bor élénk savakkal, kellemes textúrával és hosszú lecsengéssel. Hozza a somlói karaktert.

    Szüret időpontja: 2021. szeptember

    Palackozás ideje: 2022. december 7.

    Cukortartalom: 1 g/l

    Alkoholtartalom: 13,5%

    Titrálható savtartalom: 6,3 g/l

kreinbacher juhfark selection
  • Organikus dűlőkről szüretelt, válogatott fürtökből készült, 10 hónapig érleltük tölgyhordóban.

    Hűvös, megnyerő illatában déli gyümölcsök és virágok. Harmonikus, közepesen testes és arányos szerkezetű bor. Aromáiban fehérhúsú barack és visszafogott sós jegyek. Selymes, savszerkezete optimális.

    Szüret időpontja: 2021. szeptember

    Palackozás ideje: 2022. december 8.

    Cukortartalom: 1 g/l

    Alkoholtartalom: 13,5%

    Titrálható savtartalom: 5,8 g/l

kreinbacher hárslevelű selection
  • Válogatott, organikus dűlőkről szüretelt szőlőből készült, 9 hónapon át érlelődött magyar és francia tölgyhordókban, részben akáchordóban.

    Illatában finoman visszafogott virágok és hársméz, mellette mandula és körte. Friss és könnyed, jó egyensúlyú bor megnyerő gyümölcsösséggel. Élénk karakter és fokozatosan kibontakozó aromajegyek jellemzik.

    Szüret időpontja: 2020. október 19.

    Palackozás ideje: 2021. augusztus 19.

    Cukortartalom: 2,5 g/l

    Alkoholtartalom: 13%

    Titrálható savtartalom: 4,8 g/l

kreinbacher syrah
  • A syrah-t a vulkanikus hegy kiváló mikroklímájú, déli fekvésű, organikusan művelt teraszairól szüreteltük. A gondosan válogatott termést bogyózás után 30 napig erjesztettük 1000 literes tölgyfa kádakban, naponta háromszori csömöszöléssel. Ezt követően francia tölgyfahordókban érleltük 16 hónapig.

    Fiatal, gránátvörös szín jellemzi. Illata egyszerre intenzíven gyümölcsös és a varázslatos keleti piacokat idézően fűszeres. Kifejezetten jó egyensúlyú, ugyanakkor lendületes bor. A korty selymes, a tanninok jól integráltak. Ízében a szeder, feketecseresznye, szárított meggy mellett a bors, fahéj, szerecsendió hangsúlyosak. Meglepően elegáns bor.

    Szüret időpontja: 2017. október 5.

    Palackozás ideje: 2019. augusztus

    Cukortartalom: 0,8 g/l

    Alkoholtartalom: 13,5 %

    Titrálható savtartalom: 5,4 g/l

  • Egy közkedvelt tétel visszatérése több, mint egy évtized után. Válogatott, organikus dűlőkről szüretelt furmint (50%), olaszrizling (25%) és hárslevelű (25%) bora. Magyar és francia tölgyhordókban, részben akáchordóban érlelődtek 8 hónapon át, mindhárom fajtából az évjárat legjobb hordója került kiválasztásra. Illatában érett gyümölcsök és hársméz, ízében gyümölcsössége mellett a somlói karaktert hozza – minerális, sós aromái kifejezetten intenzívek. Savai lendületesek és utóíze egész hosszú.

    Szüret időpontja: 2020. szeptember-október

    Palackozás ideje: 2021. augusztus 18.

    Cukortartalom: 1 g/l

    Alkoholtartalom: 13%

    Titrálható savtartalom: 6,2 g/l