Iratkozzon fel!
A Birtok
Kreinbacher József 2002-ben alapította a birtokot és vásárolta első dűlőit a Somló hegyen. 2003 óta folyamatos az ültetvények újratelepítése és a szőlészet, a borászat fejlesztése, hogy a terroirt leginkább kifejező borok születhessenek meg. Mára mintegy 48 hektáron gazdálkodunk organikusan és évente további 20-30 hektárról szüretelünk.

bazalttal kövezett út a jövőbe
Történetünk 2011-ben érkezett következő nagy állomásához az Európai Uniós támogatással megvalósult új birtokközpont, borászat és pezsgőpincészet átadásával. Az első itt készített pezsgők 2014-ben mutatkoztak be, újabb fejezetet nyitva a borvidék történetében.
2015 tavaszától egyedi kialakítású szobák és bistro, borbár várja mindazokat, akik még közelebbről szeretnék felfedezni Somló borait és dűlőit, vagy a tradicionális pezsgőkészítés lépéseivel ismerkednének.

borok vulkáni örökséggel
A Nagy-Somlói borvidék története 4-5 millió évvel ezelőtt kezdődött, amikor a felszínre tört láva megszilárdult bazalttömege fokozatosan kiemelkedett az egykori beltenger kiszáradt medréből. A hegy felszínét borító, masszív kőzet megvédte a talaj alsó, laza üledékes részét az eróziótól, a szelek és folyók hatásától – a Somlót éppen ezért, időtállósága miatt nevezik tanúhegynek. Jellegzetesen ásványos karakterű, lassan fejlődő és koncentrált borai épp ezt az örökséget képviselik, híresek hosszú eltarthatóságukról.
A Kreinbacher Birtok területei kiváló fekvésű, a bazaltorgonák alatti dűlők, amelyeket organikusan művelünk. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű. Ezek mellett syrah-val is dolgozunk és eddigi eredményeink jele, hogy Somló elismert szőlőfajtái között kapott helyet.
Bodorkós Norbert szakmai vezető, Várszegi György borász és Molnár Dániel szőlész munkáját Christian Forget, a champagne-i Paul Bara pincemestere és Stefano Dini szőlészeti tanácsadó segítik.

Borok

Olaszrizling
20
19
Olaszrizling
20
19
A szőlőt egészfürtösen préseltük, ez a válogatott tétel 100 %-ban tartályban erjedt és érlelődött.
Illatából azonnal érezhető, milyen egyedi karaktert ad a fajta és a Somlói talaj összhangja: fehérhúsú gyümölcsök, virágok, némi mandula. Izgalmas karakter – kóstolásakor a citrusok és a Somlóra jellemző sós-minerális jegyek erősödnek fel. Selymes, jó egyensúlyú bor vibráló savakkal. Utóíze egész hosszan kitart.
Szüret időpontja: 2019. október 2.
Palackozás ideje: 2020. március 13.
Cukortartalom: 1,7 g/l
Alkoholtartalom: 13%
Titrálható savtartalom: 7 g/l


Hárslevelű
20
19
Hárslevelű
20
19
A szőlőt egészfürtösen préselték, majd 100 %-ban acéltartályban erjedt és érlelődött.
Illatát fehérvirágok, némi méz és birs jellemzik, míg ízben citrusok, fehérhúsú és déli gyümölcsök teszik izgalmassá. Friss, arányos szerkezetű bor élénk savakkal. Kedves karakter, utóízében Somló ásványossága is megjelenik.
Szüret időpontja: 2019. október 8.
Palackozás ideje: 2020. március 13.
Cukortartalom: 6,1 g/l
Alkoholtartalom: 13%
Titrálható savtartalom: 6,8 g/l


Tramini
20
18
Tramini
20
18
Többsége acéltartályban, kisebb része 500 literes akácfa hordókban erjedt és érlelődött.
Friss must és szőlő illatával nyit, ami oly jellemző a Tramini fajtára. Ízben is a könnyed gyümölcsösség dominál, a szőlő mellett citrusok adják meg karakterét, de a Somló dűlőire jellemző mineralitás is felismerhető.
Szüret időpontja: 2018. szeptember 3.
Palackozás ideje: 2019. május 31.
Cukortartalom: 5,1 g/l
Alkoholtartalom: 13%
Titrálható savtartalom: 5,5 g/l


Syrah
Rozé
20
19
Syrah Rozé
20
19
Ebben az évben rozénkat 100% syrah-ból készítettük, néhány órás héjon áztatás után tartályos erjesztéssel.
Megnyerő, kiugróan intenzív illat. Pirosbogyós gyümölcsökkel teli, friss rozé élénk savakkal. A somlói syrah fűszeressége is felfedezhető benne, míg utóízben a grapefruit és sós ízjegyei kapnak hangsúlyt. Lendületes, egyedi karakter.
Szüret időpontja: 2019. szeptember-október
Palackozás ideje: 2020. március 17.
Cukortartalom: 2 g/l
Alkoholtartalom: 12,5 %
Titrálható savtartalom: 6 g/l


Nagy-Somlói
20
19
Nagy-Somlói
20
19
A Somlóra jellemző fajtákat, a hárslevelűt (49%) és olaszrizlinget (39%) szürkebarát (8%) és tramini (4%) egészíti ki. A gondosan válogatott alapanyagot többségében egészfürtösen préseltük, majd a bort nagyrészt tartályban, kisebb részben hordóban érleltük.
Friss és harmonikus házasítás. Illatát fehérvirágok, mandula és ásványosság jellemzi. Citrusokkal és fehérhúsú gyümölcsökkel teli bor, utóízét hársméz és sósság gazdagítja.
Szüret időpontja: 2019 szeptember
Palackozás ideje: 2020 március 13
Cukortartalom: 1,4 g/l
Alkoholtartalom: 12,5%
Titrálható savtartalom: 5,4 g/l


Furmint
20
18
Furmint
20
18
A válogatást követően teljes fürtös préseléssel nyertük ki a mustot és nagyrészt tartályban, 40%-ban hordóban erjesztettük és érleltük kilenc hónapon át.
Hűvös, felismerhetően somlói karakter. Illatában lime és a furmintra jellemző körte, fehér virágok, majd ásványosság érezhető. Friss, egyszerre telt bor, amelyet határozott savak jellemeznek. Aromáiban a citrusok és a trópusi gyümölcsök hangsúlyosak. Sós ízjegyével a hegy borainak markáns ásványosságát képviseli. Palackban még tovább érlelhető.
Szüret időpontja: n/a
Palackozás ideje: 2019. június 21.
Cukortartalom: 1,6 g/l
Alkoholtartalom: 13%
Titrálható savtartalom: 6,1 g/l


Juhfark
20
19
Juhfark
20
19
A fürtöket válogatva, egészfürtösen préseltük, majd a mustot nagyobb részben acéltartályban, részben többször használt, 500-2500 literes hordókban erjesztettük és nyolc hónapon át érleltük.
A diszkréten virágos, gyümölcsös illat hátterében szépen megjelenik a Somlóra jellemző ásványosság. Jól iható, arányos szerkezetű bor, amelyben a frissítő gyümölcsösség és grapefruit dominál. Utóízében a sósság is visszatér.
Szüret időpontja: 2019. szeptember 18-25.
Palackozás ideje: 2020. június 18.
Cukortartalom: 1,2 g/l
Alkoholtartalom: 13 %
Titrálható savtartalom: 5,9 g/l


Öreg Tőkék Bora
20
18
Öreg Tőkék Bora
20
18
Idős ültetvényekről szüreteltük, az olaszrizling (48%), hárslevelű (30%) és furmint (22%) bogyózás és rövid héjon áztatás után spontán erjedt, majd 8 hónapig érlelődött magyar és francia hordókban.
Illatában érett körte, fehérhúsú és déli gyümölcsök, némi méz. Ízében finom citrusokkal és sóssággal egészülnek ki az aromák. Harmonikus, egészen testes bor, amelynek összetettsége a somlói karaktert hozza. Savai élénkek, jó a hossz.
Szüret időpontja: 2018. szeptember
Palackozás ideje: 2019. július 14.
Cukortartalom: 1,8 g/l
Alkoholtartalom: 13%
Titrálható savtartalom: 5,7 g/l


Hárslevelű
Selection
20
17
Hárslevelű Selection
20
17
Válogatott alapanyagból, többségében bogyózva és rövid áztatás után spontán erjesztve készült. 8 hónapon át érlelődött magyar és francia tölgyhordókban, kisebb részben akáchordóban.
Illata hűvös és kedves: finoman visszafogott hársméz, virágok és friss gyümölcsök jellemzik. A közepesnél testesebb bor lendületes savakkal. Ízében élénk, lédús gyümölcsösség, majd utóízében izgalmas a méz és Somlóra jellemző sósság találkozása. Harmonikus, jó egyensúlyú bor.
Szüret időpontja: 2017 október 24.
Palackozás ideje: 2019 október 31.
Cukortartalom: 2,2 g/l
Alkoholtartalom: 13,5%
Titrálható savtartalom: 6 g/l


Olaszrizling
Selection
20
17
Olaszrizling Selection
20
17
Selection sorozatunk legújabb tagja, amely a fajta és Somló összhangját mutatja meg. Nagyrészt bogyózott termésből, rövid áztatás után spontán erjedt, 8 hónapig tölgyhordóban érlelődött.
Illatában fehérvirágok, mandula és gyümölcsök, friss nyári alma. Kerek és arányos, a közepesnél testesebb bor jó savakkal és selymes textúrával. Az érett gyümölcsök mellett egész hosszan kitartó utóízében a sósság, miközben a fajtára jellemző mandulás kesernye finoman meghúzódik a háttérben.
Szüret időpontja: 2017. október 2.
Palackozás ideje: 2019. október 31.
Cukortartalom: 1,1 g/l
Alkoholtartalom: 14%
Titrálható savtartalom: 5,6 g/l


Furmint
Selection
20
16
Furmint Selection
20
16
A szüretkor válogatott furmintot nagyrészt bogyózva, rövid áztatás után spontán erjesztéssel, majd magyar és francia hordókban 8 hónapig tartó érleléssel készítettük el.
Megnyerő illatában lime, körte és fehér virágok – hűvös karakter. Igen jó egyensúlyú, elegáns és vibráló bor izgalmas részletekkel, somlói mineralitással. Kellemesen selymes, rendkívül jó a hossza.
Szüret időpontja: 2016. október 19.
Palackozás ideje: 2017. augusztus 3.
Cukortartalom: 0,9 g/l
Alkoholtartalom: 12,5%
Titrálható savtartalom: 6,1 g/l


Juhfark
Selection
20
19
Juhfark Selection
20
19
A somlói szőlőfajta bora nagyrészt bogyózva, rövid áztatás után spontán erjesztve készült, magyar és francia tölgyhordókban érlelődött 8 hónapon át.
Megnyerő illatában érettebb és déli gyümölcsök, mellette Somló ásványossága. A közepesnél testesebb, mégis elegáns és jó intenzitású bor lédús citrusokkal, sós jegyekkel. Egészen krémes, savai lendületesek és utóíze egész hosszú.
Szüret időpontja: 2019. szeptember 19.
Palackozás ideje: 2020. július 2.
Cukortartalom: 1,1 g/l
Alkoholtartalom: 13,5%
Titrálható savtartalom: 5,7 g/l


Birtokvörös
Birtokvörös
A kékfrankos (51%), merlot (21%), és cabernet franc (18%) fajták mellett a somlói dűlőkről szüretelt syrah (10%) adják a házasítást. A borok kisebb része hordóban, többsége acéltartályban érlelődött.
Illatában cseresznye és étcsokoládé, szilva érezhető. A kékfrankosra jellemző gyümölcsös és kellemes fűszeres jegyek a merlot selymességével találkoznak. Élénk karakterű, jó egyensúlyú bor.
Palackozás ideje: 2019. augusztus 27.
Cukortartalom: 0,8 g/l
Alkoholtartalom: 13 %
Titrálható savtartalom: 5,3 g/l


Syrah
20
15
Syrah
20
15
A válogatott termést bogyózás után tölgyfa kádakban erjesztettük 30 napig, naponta háromszori csömöszöléssel. Francia hordókban, egyharmad részben barrique-ban érleltük 16 hónapig.
Gránátvörös szín jellemzi. Illata intenzíven gyümölcsös,a szeder és feketecseresznye dominál, füst és étcsokoládé teszi gazdagabbá. Jó egyensúlyú, lendületes bor. A korty selymes, a tanninok jól integráltak. A gyümölcsösség mellett a fajtára jellemző bors és a hordós érlelés fűszeres jegyei is hangsúlyosak. Meglepően elegáns bor.
Szüret időpontja: 2015. szeptember 15-október 5.
Palackozás ideje: 2018. június
Cukortartalom: 0,7 g/l
Alkoholtartalom: 14 %
Titrálható savtartalom: 5,3 g/l

A Kreinbacher Birtok kereskedelmi partnere a Bortársaság. www.bortarsasag.hu
Pezsgők
Munkánk során mindig az volt számunkra a legfontosabb, hogy megtanuljuk, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet Somlóból és tradicionális szőlőfajtáiból. Tudjuk, hogy ha komolyan vesszük a pezsgőkészítés feladatát, a hegy idővel felfedi előttünk értékeit.
mit jelent a futur classique?
A Futur Classique a Kreinbacher pezsgők elkészítésének elveit és törekvéseit összefoglaló keretrendszer. Módszereink, irányelveink és a mögöttük álló gondolatok szövete, amely pezsgőink egyedi karakterét és minőségét meghatározza. Egyben annak a tudásnak az esszenciája, amelyet a Kreinbacher pezsgők készítésekor gyűjtünk, és amely mindig is része lesz minden csepp pezsgőnknek.
tudás és terroir
A pezsgőkészítés során felhasználjuk mindazt a szőlészeti, borászati tapasztalatot, amit a Kreinbacher Birtok eddigi fennállása óta gyűjtöttünk. Eddig is sokat tanultunk az szőlőművelésről és borkészítésről, Somlóról és a furmintról, de szeretnénk még többet tudni.
időtálló értékek
A legfontosabb feladatot maga az idő végzi. A palackok érlelése 24−36 hónapon át tart, minden tételnél a minőségi pezsgők kategóriájában előírt, 9 hónapos érlelési idő minimum kétszeresét vesszük alapul. Ez természetesen a pezsgők fejlődésével többszöröződhet, de kevesebb sosem lehet.
furmint
Somló emblematikus szőlőfajtájának a pezsgőkészítésben új, a konvencionálistól eltérő szerepet szánunk. Célunk az ideális reduktív, neutrális, ám cizellált alapborok készítése, amelyhez Somló hűvösebb, keleti fekvésű területeiről szüretelünk. A megfelelő szőlőművelés és az egyes munkafázisok - így a szüret - gondos időzítése mellett alapelvünk, hogy kizárólag hibátlan minőségű, egészséges fürtök kerülhetnek feldolgozónkba.
méthode traditionnelle
A Birtok csapata Christian Forget útmutatásával a Méthode Traditionnelle, azaz palackos erjesztésű és érlelésű pezsgőkészítés minden mozzanatánál a világhírű borvidék, Champagne több száz éves tapasztalataira építhet.
precizitás
A pezsgőkészítés folyamatában minden egyes részletnek jelentősége van. Ezért választottuk a champagne-ban alkalmazott Coquard préseket, ezért figyelünk oda az érlelő terek megfelelő temperálására, és ezért ragaszkodunk a legjobb technológiához.
stílus és egyensúly
A Kreinbacher pezsgői végső formájukat a szigorú kóstolópanel döntése alapján, a megfelelő dosage (cukortartalom) beállításával nyerik el. A Brut Nature-től a Brut és Extra Dry változatig minden különböző stílusú pezsgőnk elkészítésekor kifinomult egyensúly elérésére törekszünk, amin együtt dolgozik a Birtok szakértői csapat és Christian Forget, a Champagne Paul Bara pincemestere.

Extra
Dry
Extra Dry
Az illatban érezhető finom aromák között alma, szőlő és virágok. Szájban a gyümölcsös jegyek közül a citrusok, köztük a grapefruit emelkedik ki. A háttérben mandula, némi vanília és péksütemények. Friss, de egész kerek és kellemes habzású, utóízében visszafogott ásványos-sós jelleg is érződik. Az optimális dosage miatt ételek sokoldalú kisérője.
Összetétele: 58% pinot noir, 25% chardonnay, 12% furmint, 5% juhfark
Érlelési idő: minimum 18 hónap
Dosage: 15 gramm/liter
8–9 °C hőmérsékleten szervírozva
fogyasztását 10–11 fokon ajánljuk.


Brut
Classic
Brut Classic
Fehérhúsú gyümölcsök, némi virág és keksz – már illatában ígéretes aromákat sorakoztat fel. A furmintra jellemző gyümölcsösség mellett a pezsgőkészítés favoritjának számító chardonnay alapozza meg az elegáns összképet. Ízében a frissítő grapefruit és lime mellett barack érződik, részletgazdag karakterét briós, mogyoró, némi só fokozza. Habzása kellemes és kitartó, miközben a dosage ideális egyensúlyt biztosít. Minden újabb alkalommal jó választás.
Összetétele: 57% furmint, 29% chardonnay, 14% pinot blanc
Érlelési idő: minimum 18-22 hónap
Dosage: 9 gramm/liter
8–9 °C hőmérsékleten szervírozva
fogyasztását 10–11 fokon ajánljuk.


Brut
Nature
Brut Nature
Mivel a dosage egyetlen gramm cukrot sem tartalmaz, így igazi natúr pezsgőt ismerhetünk meg. Illata tiszta, fehérhúsú gyümölcsökkel nyit. Ízvilágát kellemes, a furmintra jellemző fanyarság és kesernye gazdagítja, a citrusok után újabb rétegében finom érlelési jegyek, briós és tószt aromák érezhetők. Buborékai aprók, savai markánsak. Szikársága mellett a chardonnay eleganciája jellemzi. A legszárazabb stílus kedvelőinek szól, aperitifként vagy akár egész estére.
Szőlőfajta: 57% furmint, 29% chardonnay, 14% pinot blanc
Érlelési idő: minimum 18-22 hónap
Dosage: 0 gramm/liter
8–9 °C hőmérsékleten szervírozva
fogyasztását 10–11 fokon ajánljuk.


Prestige
Brut
Prestige Brut
Illatban citrusokkal és fehérhúsú gyümölcsökkel nyit. Kifejezetten friss karakter. Jól strukturált pezsgő, amely már fejlődési útja elején jelzi, hogy valóban a Birtok legkiemelkedőbb tétele. Buborékai finoman aprók, habzása puha és kellemes. Kristálytiszta, a vibráló citrusosság és savak mellett finom érlelési jegyek érezhetők. Lédús gyümölcsösség, ananász és vanília árnyalja az összképet. Egész hosszú utóízében grapefruit és némi sósság. Több mint figyelemre méltó pezsgő azok számára, akik presztízs élményre vágynak, és nem csak a jeles alkalmakra keresik a legjobbat.
Szőlőfajta: 71% chardonnay, 29% furmint
Érlelési idő: minimum 24–30 hónap
Dosage: 8 gramm/liter
8–9 °C hőmérsékleten szervírozva
fogyasztását 10–11 fokon ajánljuk.


Rosé
Brut
Rosé Brut
Élénk, pink grapefruit árnyalat. Illatát lédús gyümölcsök, gránátalma és eper, mellette némi virág vezetik. Ízben friss grapefruit, érett pirosbogyósok és nektarin. Élénk savak és finom, puha buborékok jellemzik. Gyümölcsökkel teli, megnyerő karakter, utóíze kellően hosszú. Azoknak ajánljuk, akiket vonz a spontaneitás.
Összetétele: 43% chardonnay, 22% pinot blanc, 21% furmint, 9% pinot noir és vörösborként 5% kékfrankos
Érlelési idő: minimum 15 hónap
Dosage: 8 gramm/liter
8–9 °C hőmérsékleten szervírozva
fogyasztását 10–11 fokon ajánljuk.

Magnum hatás
Magnum pezsgőinknél - bár adott évjárat alapboraiból a házasítás ugyanaz, mint a 0,75-ös palackoknál -, a hosszabb érlelés után azt tapasztaljuk, az eredmény egy frissebb, gazdagabb pezsgő finomabb habzással.
Ennek egyetlen magyarázata a méretkülönbség: a normál és magnum palack nyaka azonos méretű, míg az űrtartalom a duplája, így ugyanannyi pezsgőre fele annyi levegő jut. A kevesebb oxigén jelentősen, nagyságrendileg tíz nappal lelassítja a második erjedést, amely során újabb, összetett aromák alakulhatnak ki. A hatás az érlelés során is érvényesül;
a magnum palackba töltött pezsgők fejlődése lassabb, így a hosszabb érlelési idő után is őrzik frissességüket.

Extra Dry
Magnum
Extra Dry Magnum
Két és fél év érlelés után a magnum palackban igazán kerek és gazdag, finom habzású pezsgő született. Már illata megnyerő, gyümölcsök vezetik az aromákat, a háttérben érlelési jegyekkel, némi mézzel kiegészítve. Ezek az aromák ízében is visszatérnek, a citrusok és lime mellett ananász és ásványos jelleg érződik. Üde és arányos, kerek szerkezete mellett krémes buborékai és jó savak teszik kellemessé, a háttérben érlelési jegyek és némi ásványosság adnak hozzá összetettségéhez.
Jelenleg nem elérhető.
Összetétel: 42% furmint, 29% chardonnay, 29% pinot noir
Dosage: 16 gramm/liter


Brut Classic
Magnum
20
16
Brut Classic Magnum
20
16
A két és fél évnyi seprőn tartás után a magnum palackban érlelt Brut Classic kifejezetten friss, még fejlődési útja elején jár. Kristálytiszta, elegáns karakter. A citrusok, grapefruit mellett a furmintra és chardonnay-ra jellemző gyümölcsösség gazdagítja, a háttérben kalács és utóízében sósság érezhető. Habzása kellemesen krémes. A pezsgőben a vibráló savak és frissesség dominálnak, egészen szikár. Lendülete utóízében is hosszan kitart.
Összetétel: 29% furmint, 71% chardonnay
Dosage: 8 gramm/liter


Prestige Brut
Magnum
20
16
Prestige Brut Magnum
20
16
A Birtok legkiválóbb tétele a magnum palackban kirobbanóan friss és gazdagabb arcát mutatja, buborékai kivételesen simogatóak. 100%-ban furmintból, négy erre a célra kiválasztott alapborból készült. Több mint három év seprőn érlelést követően illata kifinomult: lime, virág és csonthéjasok mellett kalács teszi gazdagabbá. Átütő frissesség, jó struktúra jellemzi. A vibráló citrusosság és savak finom érlelési jegyekkel találkoznak. Egész hosszú utóízében grapefruit és némi sósság. Palackban még tovább érlelhető.
Összetétel: 100% furmint
Dosage: 8 gramm/liter


Rosé Brut
Magnum
20
16
Rosé Brut Magnum
20
16
Első rosé pezsgőnk, amit magnum palackban érleltünk. A ribizliszín árnyalat és átütően tiszta aromák változatlanok, de a frissesség és lendület egy másik dimenzió. Intenzív, gyümölcsös karakterét a pinot noir és a házasításhoz adott 5%-nyi vörösbor formálta. A málna és meggy mellett hangsúlyos a grapefruit is, az összhatást némi vanília és puncs teszi árnyaltabbá. Remek egyensúlya, intenzív savai és finom habzása miatt élmény kóstolni. Utóíze egész hosszú.
Összetétel: 58% pinot noir, 37% chardonnay, 5% vörösbor (kékfrankos, pinot noir és syrah)
Dosage: 8 gramm/liter

FUTUR CLASSIQUE DESIGN
A Kreinbacher pezsgők szimbólumai, a hóvirág és a huszárvágás, kifejezik fontos kötődésünket Somlóhoz és magyar identitásunkhoz.
A hírnök
A Kreinbacher pezsgők hóvirág motívumát a Somlón őshonos, számunkra szimbolikus erejű növény inspirálta. A hegy szikláinak tövében a hóvirág bont elsőként virágot a tél után, ahogyan a Kreinbacher Futur Classique is felvállalja, hogy a somlói pezsgők jövőjének hírnöke lesz.
A virtus
A stilizált huszárvágás a magyarság kreatív, olykor váratlan és vakmerő megoldásainak örök szimbóluma. Mi is ezzel a szellemiséggel kezdtünk pezsgőkészítésbe a Somlón. A motívum aszimmetriája a pezsgők címkéjén a birtokközpont markáns építészetében is meghatározó. A vágás teljes hosszában kettéhasítja a címkét – előtérbe helyezve magát a pezsgőt –, ezzel kifejezve, hogy mindig önmagunk elé helyezzük azokat az értékeket, amelyek megteremtésén dolgozunk.
Hiszünk benne, hogy ha megfelelő tisztelettel kezeljük a különleges terroirt és a somlói furmint egyediségét, ha haladó szemlélettel, de tradicionális módszerekkel alakítjuk pezsgőinket,
idővel a jövő klasszikusai születhetnek meg kezeink között.