Iratkozzon fel!

18
11
07
VILÁGKLASSZISOK ESTÉJE - a CSWWC legjobbjai a Standban
Négy világbajnok, egy kategóriagyőztes és további öt aranyérmes tétel – november 14-én káprázatos italsorral készülünk, hogy megmutathassuk a CSWWC 2018 mezőnyének krémjét. Megtisztelő, hogy a mérvadó verseny alapítója, egyben zsűrielnöke, Tom Stevenson lesz a vendégünk a Standban, ahol Szulló Szabina és Széll Tamás gondoskodnak az italokhoz méltó, élvonalbeli gasztronómiai élményről.
Tom Stevenson évek munkáját szentelte a Champagne régióra, tudásának és kóstolási tapasztalatainak köszönhetően a téma egyik legnagyobb szaktekintélye. Első Sotheby’s könyve vagy a Christie’s World Encyclopedia of Champagne & Sparkling Wine meghatározó szakiradalomnak számítanak, de életművének talán legizgalmasabb pontja az volt, amikor 2014-ben megalapította az első mérvadó világversenyt, ahol kizárólag pezsgőket és champagne-okat értékelnek.
Mára a CSWWC a legnagyobb és talán legszigorúbb pezsgőverseny, amelyen szinte minden nagy presztízsű ház elindul. Vendégünk, Tom Stevenson tiszteletére az idei világbajnokság legjobbjai közül válogattunk, Márkus Györggyel közösen állítottuk össze az este pezsgősárát. Minden egyes kiválasztott aranyérmes, köztük több világbajnokkal, és mivel a zsűrielnök a magnumok nagy rajongója, öt tétel is magnum palackban érkezik és két elképesztő presztízs cuvée is helyet kapott a sorban.
Az alaphangot a két díjazott Kreinbacher magnum adja meg, a nem évjáratos champagne-ok közül a Piper-Heidsieck Cuvée Brut magnumban még karakteresebb, a Charles Heidsieck Brut Réserve a verseny indulása óta kategóriájának legjobbjai között van, a Roederer Brut Premierje pedig - magnum palackban - 2018-ban elnyerte az abszolút világelső, azaz Supreme World Champion címet. Blanc de Blancs stílustanulmányként a Ruinartnál nem is lehetne szebb példát találni, mi pedig mindent megtettünk, hogy a ritkaságnak számító magnum palackokból kóstolhassuk. A rosék világában a Deutz champagne-háztól a légies és megnyerő Brut Rosét mutatjuk be, szerepel a sorban az évjáratos világbajnok Moët Grand Vintage 2009 és a Kreinbacher champagne kínálatának egyik ékköve, a Rare 2002-es évjárata is. A nagy alkalom megkoronázásaként a hihetletlenül gazdag Dom Ruinart Rosé 2004-es évjáratával zárjuk az estét.
VACSORA A CSWWC 2018 FÉNYPONTJAIVAL
A STAND menüjében ugyanazt a precizitást és eleganciát találtuk meg, amit a legkiválóbb pezsgőkben. Szulló Szabinának és Széll Tamásnak sikerült a hazai gasztronómiában új magaslatokba érnie és talán még ennél is meggyőzőbb, hogy minden egyes ételükkel képesek ezt közvetíteni. Miközben az íz marad a középpontban, a végletekig kidolgozott ízharmóniák jellemzik majd a vacsorát.
MENÜ
Kreinbacher Brut Classic 2015 Magnum
- Best Hungarian Future Release -
és
Kreinbacher Prestige Brut 2013 Magnum
- World Champion Brut from a Non-Traditional Grape -
Snack
Charles Heidsieck Brut Réserve
- Gold -
Amuse bouche - Gomba consommé, fürj tojás
Piper-Heidsieck Cuvée Brut Magnum
- Gold -
Spagetti tök és sütőtöksaláta, homoktövis, tökmag
Rare Millésime 2002
- Gold -
Kacsamáj, cékla, füstölt mogyoró
Ruinart Blanc de Blancs Magnum
- World Champion Blanc de Blancs -
Kecsege, uborkasaláta, kagylómártás
Moët & Chandon Grand Vintage 2009
- World Champion Brut Vintage Blend -
Selyei fürjjel töltött derelye, marinált körte, pecsenyelé
Louis Roederer Brut Premier Magnum
- Supreme World Champion, World Champion Brut Non-Vintage Blend -
Szopós malac, véres hurka, savanyított- töltött káposzta
Deutz Brut Rosé
- Gold -
Szilva, kefir, fügefalevél fagylalt
Dom Ruinart Rosé 2004
- Gold -
Petit Four
Mák fagylalt, tökmagpraliné, vanília
IDŐPONT
2018. november 14-én, szerdán
A vacsora kezdete 19.00 óra
HELYSZÍN
Stand
VI. kerület, Székely Mihály utca 2.
FOGLALÁS
SOLD OUT (Frissítve: nov. 13-án)
info@standrestaurant.hu, +36 30 785 9139
A hétfogásos vacsora és a tíz pezsgőből álló italsor ára 85 000 Ft/fő (tartalmazza az ÁFÁ-t és a szervízdíjat).
Helyek korlátozottan még elérhetőek, várjuk foglalását a fenti elérhetőségen, amely a teljes összeg befizetésével válik véglegessé.