Iratkozzon fel!

18
05
10
Találkozzunk a Gourmet Fesztiválon
Jobb témát nem is kívánhatnánk: idén a gombóc mellett a pezsgő és kaviár lesz a főszereplő a Gourmet Fesztiválon. Ennek örömére rekord számú pezsgőt és champagne-t poharazunk, köztük izgalmas újdonságokat és presztízs cuvée-ket. Most először a somlói Kreinbacher Bistro is fesztiválozik, rendhagyó koncepcióval: séfünk, Toldi József és a Platántól Pesti István közösen állították össze a menüt, tele izgalmas kontrasztokkal.
Hiszünk benne, hogy a gasztronómiai élményeket a pezsgők és borok teszik teljessé, ezért még az eddiginél is szélesebb kínálattal készülünk a Gourmet-ra.
MEGDÖNTJÜK SAJÁT REKORDUNKAT
Tradicionális pezsgőink között ott lesz a kifinomult, gyümölcsökkel teli ROSÉ BRUT és a PRESTIGE BRUT 2013 MAGNUM kiadása. A borok közül a modern stílusban elkészített, a somlói borvidéket mégis szépen kifejező JUHFARK 2016 mellett friss tételekkel és egy tartalmas idős évjárattal készülünk. Újdonságként érkezik az ÖREG TŐKÉK BORÁNAK friss évjárata, és prémium borválogatásunk új tagja, az OLASZRIZLING SELECTION 2016.
Eddigi rekordunkat megdöntve idén már 15-féle champagne-t kínálunk pohárral, hogy minél inkább bemutathassuk az utánozhatatlan francia régió sokszínűségét. Itallapon a Paul Bara, a Piper-Heidsieck, a Pol Roger és a Charles Heidsieck emblematikus pezsgői. A kínálatban extraként magnumok és egy jeroboam, a Pipertől két újdonság szerepel, és három prestige cuvée-t is bontunk a fesztiválon, hogy a Kreinbacher champagne válogatásának csúcsát is megmutathassuk.
Exkluzív tétel a gasztronómia rajongóinak
Alacsonyabb dosage (extra brut), hosszabb érlelés – az Essentiel koncepcióját ezúttal chardonnay-ra alkalmazta a ház. A világszerte most debütáló ESSENTIEL BLANC DE BLANCS-t kifejezetten gasztro élmények mellé szánták. Komplex és elegáns, erősségei a struktúra és gyümölcsösség. A 100% chardonnay-nak és az alacsony dosage-nak köszönhetően ásványos, a termőhelyet legtisztább formájában kifejező champagne.
Arany pálma másképp
A Piper-Heidsieck több mint két évtizede, 1993-tól a cannes-i filmfesztivál hivatalos partnere, amely épp a Gourmet-val egyidőben zajlik. Az idei CINEMA EDITION már ismerős lehet az Oscar gáláról, a limitált különkiadást ezúttal a mozi aranykora, Los Angeles art deco építészete ihlette. A palackokat ragyogó, stilizált pálma motívum díszíti, a tartalom pedig egy igazi klasszikus, a Cuvée Brut.
Ilyen még nem volt - prestige cuvée-k pohárral
A 100% grand cru PAUL BARA SPECIAL CLUB 2006 a Club Trésors de Champagne szigorú feltételei szerint született, a házasítás zsűrizése után töltötték egyedi palackba, amelyet a legjobb termelői pezsgők kaphatnak meg. A RARE MILLÉSIME 2002 pedig bemutatása óta sorra nyeri a trófeákat, a Wine Spectator 97 pontra értékelte. Kivételes évjárat, egyszerre elegáns és részletgazdag champagne, benne a chardonnay legszebb aromáival.
KÉT SÉF, VÁRATLAN KOMBINÁCIÓK
A Gourmet igazi találkozó pont és remekül demonstrálja, miért érdemes útnak indulni egy-egy igazán jó gasztro úti cél felé. Most először mi is bemutatkozunk konyhánkkal!
A kaviár és pezsgő eleve remek páros, ahogy két séf találkozásából is mindig valami izgalmas születik. Gondoltunk egy nagyot és séfünk, Toldi József mellé felkértük a Platán Restaurant & Café-tól Pesti Istvánt, hogy együtt kreálják meg a fesztivál menüt. Hiszünk benne, hogy a vidéki gasztronómia egyik motorja épp az együtt gondolkodás és fejlődés. Ahogy abban is megtaláltuk a közös nevezőt, hogy minden részlet számít: a minőség, egy meglepő ízkontraszt, mikrozöldek a saját fűszerkertből. Vagy épp a tálalás design, amely talán Pesti István egyik legerősebb védjegye, és amit séfünk is épp tőle tanult.
Annyit már most elárulhatunk, hogy a gombóc, kaviár és pezsgő tematika merész kombinációkat inspirált. A Gourmet-n megmutatjuk, mi születik egy populáris alapanyag és a luxus találkozásából, hogyan ad izgalmas összhangot a tengeri egy superfooddal, és milyen a keleti wonton, ha a gombócba oldalas és malacfül kerül.
MENÜ
Rántott csirkeszárny, remoulade mártás, tokhal kaviár
Szent Jakab kagyló, ponzu, avokádókrém, lazackaviár
Malachússal töltött wonton, vajmártás
GOURMET FESZTIVÁL
Millenáris Park, 109-es és 108-as stand
2018. május 17-20.