Iratkozzon fel!

15
11
04
Somlói pezsgő, borok és champagne az Operában
Megújult az Operaház gasztronómiai kínálata, a Zsidai Csoport friss koncepciója egész estés élményt és nemzetközi színvonalat céloz mind a bárban, mind a nemrég megnyílt Opera Caféban. A nagy múltú épület presztízséhez illően alakult az italválaszték is – nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az idei szezontól tradicionális pezsgőinkkel, Somló boraival koccinthatnak az előadások és a Café vendégei. Az eleganciájáról világhírű régió, Champagne is felkerült az itallapra: a Paul Bara és a Pol Roger ház pezsgőit élvezheti a közönség.
A Magyar Állami Operaház pályázatának nyertese, a Zsidai Gasztronómiai Csoport a világ tizenkét leghíresebb operaházát tanulmányozta, hogy a legfrissebb és legszínvonalasabb módon újíthassa meg az Opera és Erkel Színház kínálatát. Az Opera bárja és panorámás terasza látványos formában született ujjá, így a vendégek már nemcsak a szünet alatt, de ráhangolódásként vagy az előadás után is élvezhetik a ház hangulatát. Az októberben megnyílt Opera Café pedig patinás környezet a klasszikus kávéházi ételek, desszertek elfogyasztásához. Mi már teszteltük is, az Extra Dry és az Opera szelet nagyon finom együtt!
A grandiózus enteriőrhöz a Birtok egyik legnépszerűbb pezsgőjét, az Extra Dry-t választották ki. A furmint alapú, tradicionális módszerrel készült pezsgő egészen biztosan újdonság lesz majd a ház külföldi látogatóinak, de a hazai törzsközönség számára is léptékváltást jelent – a bárban az idei szezontól Méthode Traditionnelle pezsgőt poharazhatnak. E mellett a borvidékre jellemző szőlőfajtáiból házasított Nagy-Somlói, Rozénk és különlegességként a Birtokvörösük is szerepel az itallapon.
Az Opera impozáns bárjából és a most átadott Opera Caféból nem hiányozhatnak a champagne-ok sem. A több generációs családi termelő, Paul Bara Brut Réserve pezsgőjéhez Grand Cru termőhelyről szüreteltek, 80 % pinot noir és 20 % chardonnay házasítása, közel négy évig érlelve. A Grand Rosé de Bouzy 12 % vörösbor hozzáadásával készül, karakteres champagne. A legjobb tételek között a Champagne Pol Roger cuvée-i is szerepelnek, a kínálat csúcspontjaként Sir Winston Churchill kedvencével.
Hát nem gyönyörű?
Viszlát az Operában!
Nyitókép: Talabér Géza, VinCE magazin - a rólunk szóló cikket a novemberi számban olvashatjátok!
Bár foto: Vanik Zoltán a Zsidai Csoportnak