Iratkozzon fel!
RENDELÉS

Legyen részese az élménynek, rendeljen pezsgőinkből és borainkból a Bortársaságnál

MEGNÉZEM

  • Kapcsolat
  • Kapcsolat
    Nyelv / Language
    Magyar
    English
    Elmúlt már 18? Are you over 18?
    Igen Yes
    Nem No
    Nyelv / Language
    Magyar
    English
    Elmúlt már 18? Are you over 18?
    Igen Yes
    Nem No

    A kreinbacher.hu sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal további használatával hozzájárul a sütik használatához.

    Értem

    A kreinbacher.hu sütiket (cookie-kat) használ. Az oldal további használatával hozzájárul a sütik használatához.

    Értem

    Champagne

    kivételes terroir

    Champagne csak Champagne-ból jöhet, 1936 óta eredetvédelem alatt áll, de történelme sokkal távolabbra nyúlik vissza. Területe tekintélyes, összesen közel 34 ezer hektár, de mindössze 17 termőhely érdemelte ki a Grand Cru minősítést és további 42 a Premier Cru besorolást. A terroir lelke a tengeri üledékben gazdag, hófehér kréta, mészkő.

    méthode traditionnelle

    Avagy Méthode Champenoise – a módszer, amelynek itt van az őshazája, és amely a 18. század óta innen terjedt tovább a pezsgővilág legtávolabbi pontjaira. Az alapbor a házasítást követően palackban erjed újra és hosszan érlelődik seprőn, további finom aromákkal gazdagodva. A folyamatot a degorzsálás és likőrözés zárja.

    l'art de l'assemblage

    Champagne Franciaország legészakabbi, leghűvösebb borvidéke, amely a házasítás művészetéről lett világhírű. A neves champagne-házak évszázadok óta készítik nem évjáratos cuvée-iket a különböző évjáratok, szőlőfajták és alrégiók borainak házasításával. Céljuk nem kevesebb, mint hogy Champagne rajongói évről-évre azonos stílusú, kifinomult és elegáns, kimagasló minőségű pezsgővel koccinthassanak.

    stílus és elegancia

    Champagne a stílus és elegancia szimbóluma. Vibráló, egyszerre kifinomult és intenzív, könnyed vagy akár meglepően mély – ez teszi minden más bornál élvezetesebbé. Ezt az élményt a szépen gyöngyöző buborékok látványa és kóstoláskor a mousse, a pezsgő finom habzása teszi még különlegesebbé.

    régiók

    Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs,
    Côte des Bar

    champagne szőlőfajtái

    38 % pinot noir, 32 % pinot meunier, 30 % chardonnay

    Stílusok

    nv (non vintage)

    Azaz nem évjáratos cuvée, amelyet legalább 15 hónapon át, de gyakran még hosszabban érlelnek. Általában a három szőlőfajta, pinot noir, pinot meunier és chardonnay házasítása, különböző évjáratokból és termőterületekről.

    rosé

    Champagne az egyetlen európai borvidék, ahol a rosé pezsgők készítése a fehér- és a vörösborok házasításával engedélyezett. Ez a módszer a rosé de l’assemblage, amely a régióban a legelterjedtebb.

    prestige cuvée

    A legjobb évjáratok és legértékesebb területek boraiból, kiváló minőségű tételekből házasított, különlegesen hosszan érlelt champagne.

    vintage

    Kizárólag egy adott évjárat boraiból házasított cuvée, amelyet legalább 3 évig érlelnek.

    blanc de blancs

    Kizárólag fehér szőlőből, chardonnay-ból készített champagne.

    blanc de noirs

    Kék szőlőből, pinot noirból és/vagy meunier-ből készül chardonnay hozzáadása nélkül.

    champagne paul bara 100 % grandu cru

    Christian Forget, a Paul Bara pincemestere rendszeres vendég Somlón, évek óta segíti a Birtok munkáját a tradicionális pezsgőkészítésben. Így az sem volt kérdés, hogy a Champagne-ban készített pezsgőit szeretnénk megmutatni a hazai közönségnek.

    Christian Forget, a Paul Bara pincemestere rendszeres vendég Somlón, évek óta segíti a Birtok munkáját a tradicionális pezsgőkészítésben. Így az sem volt kérdés, hogy a Champagne-ban készített pezsgőit szeretnénk megmutatni a hazai közönségnek.

    összetéveszthetetlen stílus

    A Barák 1833-ban telepedtek le Bouzy városában, a grand cru besorolású pinot noir termőhelyen. A családi birtok generációról generációra öröklődött, jelenleg évi 100 000 palack champagne-t készítenek.

    A Paul Barát a legjobb nevű termelők között tartják számon, boraik elkészítéséhez kizárólag saját 11 hektárjukról, elsőrangú dűlőkből szüretelnek. A házasításokban a pinot noir mellett a chardonnay is helyet kap, míg pinot meunier-t egyetlen boruk sem tartalmaz. Cuvée-ik elkészítésekor céljuk, hogy a termőhely minőségét és jellemzőit minél inkább kifejezzék. Ezért csak a legtisztább, első mustszakaszt használják, almasavbontást nem végeznek. Pezsgőiket legalább 3-4 éven át érlelik.
    Stílusjegyeik a frissesség, elegancia és kifinomultság.

    A legkiválóbb borok királyaként egy champagne minden pillanatban teljes odafigyelést kíván, és méltó is arra

    Chantale Bara

    CHAMPAGNE PIPER-HEIDSIECK

    TÖKÉLETESSÉG, MERÉSZSÉG, NAGYSÁG

    Florens-Louis Heidsieck 1785-ben alapította a házat azzal az ambícióval, hogy „királynőhöz méltó cuvée-t készítsen”. Elsőként Marie-Antoinette udvarát hódította meg, majd távoli kontinenseket. Később a ragyogó, piros-arany címkés champagne vörös szőnyegen vonult be a filmvilágba is, a Piper-Heidsieck az Oscar-gálák exkluzív champagne-a és több mint két évtizede a cannes-i filmfesztivál hivatalos partnere.

    A ház több mint 230 éves története alatt csiszolta tudását és kifejező stílusát, mára az évszázad legtöbbet díjazott champagne-háza. Stílusuk egyik alapköve, hogy telt cuvée-ikben főszerepet kap a pinot noir - részben a Côte des Bar régióból válogatva -, amelyhez a chardonnay eleganciát, a pinot meunier további gyümölcsösséget ad.

    Fő céljuk, hogy a házasításkor visszaadják Champagne sokszínűségét, ezért lenyűgöző, modern pincészetükben minden egyes alapbort fajtánként, termőhelyenként és a lehető legkíméletesebben kezelnek. Réserve bor gyűjteményük valódi kincsestár, a házasításokhoz 10-15 %-nyit használnak az előző évjáratok boraiból. Pincemesterük 2018-tól Émilien Boutillat, aki nemcsak a borkészítésben, de a fenntartható szőlőművelésben is magas célokat tűzött maguk elé.

    Réserve bor gyűjteményünk gazdag, néhányuk már 30 éves és mind különbözőek, egyediek. Kívülről ismerem őket, éjjelente velük álmodom.

    RÉGIS CAMUS

    A Rare, a legjobb évjáratokban készített presztízs cuvée-nk belépő az houte couture világába.

    RÉGIS CAMUS

    Champagne Deutz

    William Deutz 1838-ban alapította a házat Ay-ban, amely az egyik legnagyobb presztízsű grand cru termőhely. 1882-ben a máig aktív Union des Maisons de Champagne társalapítója volt. A Deutz azóta is a legjobb nevű házak egyike. Precíz, finomra hangolt champagne-aival szakmai tudásuk legjavát adják.

    HARMÓNIA ÉS PRECÍZITÁS

    William Deutz 1838-ban alapította a házat Ay-ban, amely az egyik legnagyobb presztízsű grand cru termőhely. 1882-ben a máig aktív Union des Maisons de Champagne társalapítója volt. A Deutz azóta is a legjobb nevű házak egyike. Precíz, finomra hangolt champagne-aival szakmai tudásuk legjavát adják.

    46 hektárnyi saját művelésű területük mellett mintegy 250 hektárról szüretelnek, ami biztosítja számukra a legjobb minőségű, válogatott szőlőket. Tekintélyes készletük van alapborokból és réserve tételekből, a házasításnál a pincemester Michel Davesne mellett Fabrice Rosset elnök-vezérigazgató is szerepet vállal. Mészkőbe vájt pincejárataikban az érlelés minimum három évig, a presztízs cuvée-k esetében 7-10 évig tart, ennek köszönhető a Deutz pezsgők kivételesen selymes habzása. Stílusuk kifinomult, pezsgőiket az elegancia és komplexitás harmóniája jellemzi. Megkülönböztető jegyük az elegáns, egyedi palackforma.

    A ház gazdag választékában három presztízs cuvée is helyet kapott. A William Deutz karakterét a legjobb dűlőkről válogatott pinot noir és chardonnay adja, míg az Amour de Deutz kifinomultságának köszönhetően a legkeresettebb blanc de blancs presztízs cuvée-k egyike.

    Frissességet, eleganciát és harmóniát keresünk.

    Fabrice Rosset

    Champagne Pol Roger

    KIVÁLÓSÁG ÉS FÜGGETLENSÉG

    A ház filozófiája 1849-es alapítása óta változatlan, mára az ötödik generáció követi a kiválóság útját és őrzi függetlenségét. A család szigorúan megválogatja, mely szőlőtermelőktől és milyen minőségű szőlőből, hogyan készíti borait. Függetlenségük garantálja, hogy évről-évre saját stílusukhoz hűen
    alkothassák meg cuvée-iket.

    A Pol Roger-t letisztult, nemes stílusa tette a brit királyi udvar és Sir Winston Churchill kedvencévé. Házasításkor a pinot noir, pinot meunier és chardonnay egyensúlyára építenek, a legkifejezőbb termőhelyekről (Montagne du Reims, Vallée de la Marne és a Côte des Blancs) és réserve bor készleteikből válogatva.

    Nem évjáratos tételeiket is legalább négy évig érlelik, míg egy Vintage champagne esetében az érlelési idő könnyen lehet ennek duplája. Hűvös, 33 méter mély pincéikben egy különleges hagyományt őriznek, a remuage-t: minden egyes palackokat manuálisan, rázóállványokon készítenek elő a degorzsálásra. Otthonuk a régió szívében, Épernay-ben van, a híres Avenue de Champagne-on
    (rue Sir Winston Churchill).

    Egyszerű az ízlésem, könnyen megelégszem a legjobbal.

    Winston Churchill

    A gentlemanek champagne-a.

    Jean-Paul Kauffmann

    CHAMPAGNE CHARLES HEIDSIECK

    TYPIQUEMENT CHARLES

    Az értők champagne-a, akik nem lepődnek meg, ha poharukban egy karizmatikus személyiség örökségével találkoznak. Charles-Camille Heidsieck 1851-ben alapította champagne házát és már a címkén, keresztnevével deklarálta, hogy nem a járt úton kíván elindulni. A mindig újabb kalandot kereső világutazó, „Champagne Charlie” stílusa, szenvedélye, szónoklatai fogalommá váltak, épp mint a nevét viselő champagne.

    Egyéniség, amely megkülönböztet. Ahogyan az alapítónak, ez minden Charles Heidsieck cuvée-nek is a sajátja. A találkozás presztízsét emeli, hogy cuvée-jük 40 %-ban tartalmaz értékes réserve borokat, amelyek kora átlagosan tíz év. További 60 %-a a három champagne-i szőlőfajta adott évjáratból származó bora, 60 cru-ről válogatva. Cyril Brun pincemester minden házasítása során a komplexitás, mélység és textúra kivételes egyensúlyára törekszik, munkája eredményét háromtól akár tíz évig tartó érlelés formálja még vonzóbbá. Az érlelőként funkcionáló, második századból fennmaradt kőfejtőkből, a crayére-ekből és pincelabirintusukból olyan legendás champagne-ok kerülnek ki, mint a presztízs cuvée-khez mérhető nem évjáratos Brut Réserve, vagy a kivételesen ritka Blanc des Millénaires.

    Egy gentleman eleganciája, egy dandy spiritusza

    Charles borai érzelmeket közvetítenek, olyan champagne-ok, amelyek sokkal inkább a lélekhez szólnak, mint pusztán az érzékekhez, mint a szaglás vagy ízlelés.

    CYRIL BRUN

    a magnum varázsa

    Miért a 1,5 literes palack a legtökéletesebb egy champagne számára?

    A magnum hatás annak köszönhető, hogy amíg az űrtartalom a duplája, a nyakrész mérete megegyezik a normál palackéval, tehát a palackba zárt pezsgő kétszeresére jut ugyanannyi levegő. Mivel a második erjedés hosszát az oxigén nagyban befolyásolja, a magnum palackban az arányosan kevesebb levegő miatt ez a folyamat akár 10 nappal tovább tart - ez alatt a pezsgő újabb aromákkal gazdagodik. A kevesebb oxigén később az érlelés, a seprőn tartás során is érezhető különbséghez vezet. Egy magnum frissebb, élénkebb, mindig különleges választás. Lassabb fejlődése, így hosszabb eltarthatósága miatt a gyűjtők kedvence, a presztízs éttermek és szórakozóhelyek legigényesebb vendégeiknek kínálják,
    ajándékként már a méreteivel hatást kelt.

    magnumok

    Piper-Heidsieck Cuvée Brut (3 l-es Jeroboam is elérhető)
    Piper-Heidsieck Essentiel Cuvée Brut
    Piper-Heidsieck Vintage Brut 2014
    Rare Millésime 2006
    -
    Deutz Brut Classic (3 l-es Jeroboam és 6 l-es Mathusalem is elérhető)
    Deutz Brut Rosé (6 l-es Mathusalem is elérhető)
    William Deutz 2009
    Amour de Deutz 2009 (3 l-es Jeroboam is elérhető)
    Amour de Deutz Rosé 2009
    -
    Pol Roger Brut Réserve (3, 6, 9, 12 és 15 literes palack is elérhető)
    Pol Roger Vintage 2015
    Pol Roger Sir Winston Churchill 2013 (3 l-es Jeroboam is elérhető)
    -
    Charles Heidsieck Brut Réserve (3 l-es Jeroboam is elérhető)
    Charles Heidsieck Rosé Réserve
    Charles Heidsieck Blanc de Blancs (3 l-es Jeroboam is elérhető)
    Charles Heidsieck Rosé Millésime 2006

    magnumok

    Piper-Heidsieck Cuvée Brut (3 l-es Jeroboam is elérhető)
    Piper-Heidsieck Essentiel Cuvée Brut
    Piper-Heidsieck Vintage Brut 2014
    Rare Millésime 2006
    -
    Deutz Brut Classic (3 l-es Jeroboam és 6 l-es Mathusalem is elérhető)
    Deutz Brut Rosé (6 l-es Mathusalem is elérhető)
    William Deutz 2009
    Amour de Deutz 2009 (3 l-es Jeroboam is elérhető)
    Amour de Deutz Rosé 2009
    -
    Pol Roger Brut Réserve (3, 6, 9, 12 és 15 literes palack is elérhető)
    Pol Roger Vintage 2015
    Pol Roger Sir Winston Churchill 2013 (3 l-es Jeroboam is elérhető)
    -
    Charles Heidsieck Brut Réserve (3 l-es Jeroboam is elérhető)
    Charles Heidsieck Rosé Réserve
    Charles Heidsieck Blanc de Blancs (3 l-es Jeroboam is elérhető)
    Charles Heidsieck Rosé Millésime 2006